Wel of geen kerstboom?

In December hebben we de traditie om onze huizen weer extra gezellig te maken. Maar waar doe je goed aan als je huis te koop staat of te koop komt? Regelmatig krijg ik van verkopers tijdens een verkoopstyling advies de vraag of je nu juist wel of niet die kerstboom moet plaatsen.

Natuurlijk mag je het wat gezelliger maken, het hoort tenslotte ook bij deze maand. Dus het zou weleens vreemd kunnen overkomen bij potentiele kopers als een huis niet extra aangekleed is. Maar houd het beperkt. De kerstboom een maatje kleiner en niet te bont qua kleur.

Heb je een kleine woonkamer en belemmert de kerstboom de zichtlijnen / looplijnen, dan doe je er verstandig aan om dit jaar misschien alleen een tak als kerstversiering te gebruiken. Dat extra plaid op de bank en de kaarsen kunnen uiteraard wel. Maar houd het beperkt en niet in iedere ruimte of op iedere “vrije” plek.

En voor de fotoreportage: adviseer ik je om je huis in een “seizoen neutrale” sfeer in te richten, oftewel zonder kerstboom. Zo komt de woning het meest over zoals het normaal gesproken is. Fijne feestdagen en succes met de verkoop!